Plötsligt händer det

Förra tisdagen var jag på BVC för att prata om amning. Jag har i flera månader nu försökt få Lia att börja äta lite samt ta flaska, det har gått, sådär kan vi säga. Flaskan har hon totalt ratat och vi har försökt tills vi är helt svettiga alla tre... därför la jag ner det projektet och försökte istället koncentrera mig på att få henne att äta gröt. 
Det har gått aningen bättre men inte bra, hon kunde äta ett par skedar, i allra bästa fall en kvarts portion men absolut inte tillräckligt för att hålla sig mätt på. Därför var jag där för att rådfråga och få tips. 
 
Dagen efter var det som att Lia förstått vad som komma skall och vips började hon gladeligen att äta gröt, sked efter sked slickade hon i sig! Så redan där och då kunde jag sluta amma henne på dagarna! I började nöjde hon sig med annat än bröstmjölk fram till kanske 16 men det var bara två-tre dagar, sen kunde jag vänta med amning ända tills det var dags att gå och lägga sig. 
Hon äter numer det mesta som serveras, iaf lite grann, favoriten är helt klart gröt! 
 
Igår blandade jag i ordning en flaska välling, bara för att se vad hon tyckte om idén med att testa flaska igen. Jag tappade hakan minst sagt när ungen valde att klunka i sig nästan hela och en stund senare visa tecken på att hon ville ha mer, så då drog hon i sig ungefär halva den också innan hon somnade! 
 
 
Nu hoppas jag innerligt att detta inte var en engångsföreteelse utan att vi kan fortsätta med välling vid läggningen, Då hoppas jag även att jag succesivt kan ersätta de eventuella nattmålen med välling samt morgonamningen också. Heja Lia, heja!! 
 
Taggar: amning, flaska, gröt, välling;

Kommentera inlägget här :