Ännu en vecka har gått

 
Idag blir Lia 8 veckor, helt sjukt vad tiden går fort! Dagarna flyter ihop och jag kommer knappt ihåg vad jag gör, men ändå får jag så lite gjort, hur går det ihop? Jag är fascinerad över de mammor som får så mycket gjort om dagarna och har aktiviteter för sig hit och dit, det skulle jag aldrig klara. Iaf inte i dagsläget. Visst känner jag att jag får mer och mer rutin på saker och ting, men det finns ju aldrig några garantier för att man kommer iväg precis den tid man tänkt sig eller så. Men jag har å andra sidan inte bråttom, aktiviteter och sånt kan vi pyssla med sen, jag och Lia ska ju vara hemma tillsammans ett helt år till innan det är dags för mig att börja jobba igen, januari 2016 är det tänkt att jag ska tillbaka. 
 
Men en sak som blivit helig för oss är våra onsdagar. Då är nämligen min mamma/Lias mormor ledig och har som rutin att hämta mina brorsbarn från skola och dagis. Så jag och Lia har börjat göra henne sällskap! Vi brukar mötas i stan vid 12-tiden så har vi ett par timmar tillsammans på tre-man-hand innan vi hämtar Maj och Malte, då äter vi lunch och strosar lite. Sen när barnen är hämtade går vi och fikar och efter det brukar vi antingen strosa lite i affärer, ta en promenad eller leka i en park. Allt beroende på humör och väder :) 
 
En till sak jag värnar väldigt mycket om är våra morgnar/förmiddagar. Lia har visat sig vara en riktig sjusovare och det tänker jag njuta av så länge det varar. Hon somnar för natten vid 23-tiden ungefär, sen vaknar hon en gång vid 3-tiden ca och äter, hon sover hos mig så ätandet sköter vi näst intill i sömnen. Sen vaknar hon en gång igen vid 6-tiden. Denna gång brukar jag ta upp henne för att gå och byta blöja, sen går vi och lägger oss igen, hon äter och sen somnar bägge om. Sen vaknar jag nånstans mellan 8 och 9 och då smyger jag upp. Då passar jag på att äta frukost och njuta av en kopp kaffe i lugn och ro, sen vaknar Lia och vill komma upp ungefär en timme senare. Superskönt! 
 
Nu börjar det bli hög tid att se till att få julen färdigplanerad! Vi ska fira julafton hemma hos oss tillsammans med mina föräldrar, Sammys föräldrar och lillebror, min bror och hans familj samt min morbror och hans yngsta son. Så vi blir totalt 14 pers här hemma! Vi ska därför ha knytis så vi måste se till att få ihop vem som ska göra vad så man har lite tid på sig att hinna ordna allt. :) 
Igår skulle jag ta fram adventsljusstakarna och placera ut i fönstret men det visade sig att de hade gått sönder i flytten, så det blev inget pyntat. Får ta en sväng till Rusta i veckan och köpa nya.  
Vi lyckades däremot få upp vår nya taklampa i sovrummet, den har stått i en kartong i hallen sedan Lia kom, haha! 
 
 
Nästa projekt att planera är dopet, har iaf fått hem inbjudningarna nu som skall skickas ut till våra nära och kära ;) 
 
 
 

Kommentera inlägget här :